Amb motiu del Dia Mundial de la Higiene de Mans, el 5 de maig, l’Hospital Universitari Joan XXIII i els diferents EAP del Camp de Tarragona van organitzar una sèrie d’activitats divulgatives sobre la importància de realitzar una bona higiene.

La Unitat de Medicina Preventiva i Grup Control de la Infecció de l’Hospital Joan XXIII, conjuntament amb l’equip d’Atenció Primària Jaume I, van instal·lar-se aquest dijous al matí al Mercat Central de Tarragona, on van explicar a la ciutadania la importància de fer una bona higiene de mans amb l’ajuda de la capsa de luminescència.

                                                  

L’EAP Bonavista va celebrar el Dia Mundial de la Higiene de Mans amb diferents accions comunitàries. La primera d’elles es va realitzar a l’Escola Bonavista on estudiants d’infermeria i medicina de tercer any, sota la direcció de la infermera referent de Comunitària, van ensenyar-li als alumnes de P5 i 1r de Primària la importància de la Higiene de Mans i l’impacte que té a la salut a través de jocs i experiments d’una manera divertida i lúdica.

També es va fer una intervenció d’Higiene de Mans a les usuàries del “Cuidant de tu”, que és un recurs per persones amb vulnerabilitat social. A elles també se’ls hi va remarcar la importància de tindre una bona higiene de mans en les seves activitats diàries.

L’EAP Bonavista també va actuar al Consultori de La Canonja, on una integrant de la Comissió de Qualitat del Centre, amb l’ajuda de la capsa de luminescència, va explicar als professionals i als pacients presents la importància d’una bona tècnica a l’hora de rentar-se les mans.

L’ASSIR de Reus les usuàries van poder utilitzar la capsa de luminescència mentre esperaven el torn de ser cridades a la sala d’espera. Més enllà d’això, també es va fer divulgació sobre la importància de la higiene de mans amb pòsters, díptics informatius, tallers pràctics i vídeos divulgatius.

També l’ASSIR de Tarragona Valls van fer dues activitats per les famílies. Dimecres, un taller va promoure la importància del rentat de mans durant l’alletament matern i, dijous, un altre taller al grup de postpart, va incidir en la relació de la prevenció d’infeccions i la higiene de mans. Tot plegat, dinamitzat amb un photocall temàtic.

Els professionals de l’EAP Reus 1 i Reus 2 van realitzar el taller d’higiene de mans explicant l’antisèpsia de les mans per fricció amb productes de base alcohòlica i posterior taller pràctic amb llum de luminescència.

El CAP Llibertat de Reus també ha organitzat una sèrie d’actes amb motiu d’aquest dia mundial. Xerrades, tallers, cursos i divulgació sobre les correctes tècniques de la higiene de mans s’han dut a terme al llarg de la setmana dins i fora de l’ambulatori reusenc. Ahir dijous, dues infermeres del CAP van desplaçar-se fins a l’escola Mª Cortina de Reus per fer un taller al grup de 3r de Primària, amb el suport de la capsa de luminescència.

Altres ABS també han fet activitats amb capses de luminescència i xerrades divulgatives com l’EAP Tarragona 5 al CAP de Sant Pere i Sant Pau, l’EAP Constantí, l’EAP Morell, que van traslladar el taller als alumnes de 2n ESO de l’IES Morell, i l’EAP Mont-Roig, que el van portar al Centre de Dia de Pratdip.

Les activitats relacionades amb el Dia Mundial de la Higiene de Mans han acabat avui divendres amb la realització d’un sorteig entre els professionals que han passat a provar la capsa de luminescència. En total, 6 números han estat premiats amb un esmorzar a la cafeteria de l’hospital i 4 números amb un lot de formatges, cortesia de la Formatgeria Magda del Mercat Central de Tarragona.

Els números agraciats són:

Esmorzar: 80    130    98    76    142    28

Lot de formatges: 126    163    45    93

Els afortunats i afortunades poden passar a buscar el seu premi a la 2a planta de l’Edifici B a Medicina Preventiva.