La Lactància Materna és un procés biocultural que es transmet de generació en generació. La pèrdua de la cultura social de la lactància materna es el que sovint dificulta a les mares la decisió d’alletar.

L’Hospital Universitari Joan XXIII està acreditat amb el certificat IHAN i és ‘Amigo de los niños’ des de l’any 2009.

La Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància és una iniciativa creada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i UNICEF per animar els centres sanitaris (hospitals inicialment i després també centres de salut) a adoptar pràctiques que protegeixin , promocionin i donin suport a la maternitat, la lactància materna des del naixement i el contacte pell amb pell, fins i tot en les cesàries.

Inicialment van crear la Iniciativa Hospital Amic dels Nens i l’any 2009, van canviar el seu nom pel de ‘Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància’ (IHAN).

Aquesta certificació IHAN exigeix ​​una revisió periòdica de les condicions i un esforç continu per mantenir les bones pràctiques, perquè cada hospital acreditat segueixi complint tots els requisits i presti una assistència de la màxima qualitat.