Aquesta setmana ha començat la campanya de l’Euromelanoma 2018, que se celebra a tot Europa. L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona participa avui dimecres, 13 de Juny, de 9 a 13h., amb les consultes dels especialistes, Miquel Just i Laia Pastor. El centre s’ha adherit a aquesta campanya des del 2016 i es realitza tots els anys durant el mes de Juny.

El Servei de dermatologia ha dedicat una part de les agendes de dos dermatòlegs, Miquel Just i Laia Pastor, d’avui dimecres 13 de juny, a fer revisions de la pell amb el doble objectiu del diagnòstic precoç del càncer de pell i de conscienciar a la població sobre la importància protegir-se adequadament del sol.

     

Es tracta d’una campanya de diagnòstic precoç del càncer de pell adreçada a tota la població, per facilitar l’accés al dermatòleg de persones que desitgen revisar-se lesions cutànies (pigmentades o no). Hi participen centres de salut públics i privats i no cal derivació del seu metge de capçalera.

Els pacients que es visiten avui, van trucar al telèfon de citacions que va proporcionar l’Academia Española de Dermatología y Venereología (AEDV). Durant les visites d’aquesta campanya, no es fan tractaments ni extirpacions, l’objectiu només és fer diagnòstic precoç. Hi ha tanta demanda, que les agendes ja estaven plenes al mes de maig.

Per obtenir informació més àmplia i precisa sobre protecció solar, prevenció del càncer del pell i per veure imatges diagnòstiques, es pot accedir a la web: http://www.euromelanoma.org/spain http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html