Els professionals de la Gerència Territorial ICS Camp de Tarragona GiPSS han celebrat avui el Dia Mundial de la Higiene de Mans, una jornada que té com a objectiu conscienciar sobre la importància de la higiene de mans per prevenir infeccions i millorar la salut dels pacients i dels professionals sanitaris.

Aquest any, amb l’eslògan “Accelerem l’acció entre tots. Salveu vides: renteu-vos les mans!”, l’OMS enfatitza que junts podem accelerar l’acció per prevenir les infeccions i la resistència antimicrobiana en l’assistència sanitària i construir una cultura de la seguretat i la qualitat on la millora de la higiene de mans sigui de màxima prioritat.

La celebració ha consistit en diverses activitats coordinades per la Comissió de Qualitat de la Gerència Territorial de l’ICS Camp de Tarragona-GiPSS, juntament amb professionals del Servei de Medicina Preventiva i del grup de control de la infecció de l’HJ23.

S’han dut a terme sessions formatives per als professionals sobre les tècniques correctes de rentat de mans i l’ús de solucions hidroalcohòliques, xerrades informatives sobre la importància de la higiene de mans en la prevenció de les infeccions associades a l’assistència sanitària i distribució de material informatiu als professionals i als pacients amb informació sobre la higiene de mans.

D’altra banda, el jardí de l’Hospital Francolí ha estat l’escenari de l’elaboració d’un gran mural en què han participat no només els professionals sinó també els usuaris del Francolí. Tots i totes han deixat l’empremta de la seva mà amb pintura en l’esmentat mural. Aquesta acció participativa té com a objectiu destacar la importància de mantenir aquesta pràctica de forma continuada, no només en ocasions especials com el Dia Mundial de la Higiene de Mans, sinó en el dia a dia de la seva activitat professional per garantir la seguretat dels pacients i dels professionals sanitaris.