Com visitar-se

Consultes externes, Gabinets i Hospital de Dia

Què heu de fer?

Les Consultes Externes estan situades dins el Parc Sanitari Joan XXIII, edificis A, B, D i F. Als CAP Torreforta i CAP Rambla Nova trobareu les consultes de Pediatria. Quan arribeu a l’àrea de Consultes Externes on esteu citats, és imprescindible passar pels taulells d’admissió de pacients i ensenyar la seva Targeta d’ Identificació Sanitària (TIS) per tal que el personal administratiu confirmi la vostra arribada i realitzi l’admissió de la visita als sistemes informàtics de l’hospital.

  • Si teniu cita concertada cal que valideu la vostra visita passant prèviament pels caixers i presentant la targeta sanitària pels lectors.
  • Recolliu el tiquet que el caixer us imprimirà. Cal que el conserveu fins que es realitzi la visita.
  • El tiquet imprès us indicarà la sala d’espera i consulta on us heu d’adreçar.
  • Un cop a la sala d’espera corresponent, us apareixerà a les pantalles el codi que teniu al tiquet imprès indicant que ja podeu passar a consulta.

Tarjeta sanitària

Sempre que vinguis a consultes externes, porta la targeta sanitària. T’identifica i et permet accedir als centres i serveis del sistema sanitari públic. D’altra banda, si has canviat de domicili o telèfon, avisa’ns i actualitzarem les teves dades.

Confirmació de cita

Si has de programar, anul·lar o canviar qualsevol visita de l’àrea ambulatòria ho pots fer: per correu electrònic, escrivint a citacions.hj23.ics@gencat.cat, o bé trucant al telèfon 977 295 835 / 977 295 836; o bé accedint al formulari de “Tràmits online”: Informació de visites programades.

Lector de consultes externes

El dia de la visita, quan arribis al centre, abans d’entrar a la consulta, has de fer el tràmit de confirmació de visita mitjançant les pantalles d’admissió ràpida. Hauràs de passar el codi de barres de la targeta sanitària pel lector de la pantalla.

Visites o proves posteriors

Passa per la Secretaria de Programació quan surtis de la consulta. D’aquesta manera, evitaràs tornar a venir o haver de trucar per demanar dia i hora de la visita. El dia de la consulta recorda portar la targeta de programació i les proves que tinguis.

Citacions, canvis i anul·lacions de visites

Consultes de l’Hospital Joan XXIII:
977 295 835 / 977 295 836

Consultes del CAP Torreforta:
977 548 088

Consultes del CAP Rambla Nova:
977 240 666

Canvis i anul·lacions:

  • Adreça electrònica: citacions.hj23.ics@gencat.cat
  • Atenció telefònica: de dill. a div. de 8:00 a 18:00h.
  • Atenció personalitzada: Al taulell de l’edifici D. Tot l’any de 8:00 a 21:00h.

Oferta de serveis

L’Hospital posa a la vostra disposició el Servei de Consultes Externes per atendre les següents especialitats:

Al·lergologia, Anestèsia i Reanimació, Clínica del Dolor, Banc de Sang, Laboratori, Cardiologia, Cirurgia General i digestiva, Cirurgia Maxil·lofacial, Cirurgia Pediàtrica, Cirurgia Toràcica, Cirurgia Vascular, Dermatologia, Diagnòstic per la Imatge. Digestiu, Endocrinologia, Medicina Interna, Medicina Física i Rehabilitació, Nefrologia, Neurocirurgia, Neurologia, Neurofisiologia, Oftalmologia, Otorinolaringologia, Pediatria, Pneumologia, Reumatologia, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Urologia, Hematologia, Ginecologia i Obstetrícia.

Gabinets i proves complementàries:

Gabinet de Neurofisiologia clínica, Gabinet de Pneumologia, Gabinet d’Oftalmologia, Gabinet d’Endoscòpia Digestiva, Gabinet Obstètric i Ecografia Ginecològica, Gabinet Vascular, Gabinet Urològic, Gabinet d’Anatomia Patològica, Gabinet de Cirurgia General i Digestiva, Gabinet de Cardiologia, Gabinet de ORL (audiometries, proves vestibulars, estroboscopies, rinomanometries), Gabinet de Medicina Interna (Capil·laroscopies), Gabinet de Dermatologia (PUVA, proves epicutànies, terapia fotodinamica), Gabinet de Reumatologia (ecografia articular), Gabinet de Nefrologia (ecografia nefrològica), Gabinet de Clínica del dolor (Infiltracions), Gabinet d’Al·lèrgia (Proves cutànies), Gabinet de Pediatria i Gabinet Hematologia (biospies i puncions).

CAP Torreforta Consultes Externes les següents especialitats:

Traumatologia, Neurologia, Digestiu, Reumatologia, Oftalmologia, Otorinolaringologia, Urologia, Cirurgia, Dermatologia i Pneumologia.

Visitar-se a Urgències

Qualsevol persona davant la presència d’un símptoma inusual o davant del simple fet de trobar-se malament, el primer que busca és ser atès de la manera més ràpida possible. Algunes d’aquestes situacions, aparentment poc greus, poden tractar-se en centres d’Atenció Primària i no requerir atenció en els centres d’urgències hospitalaris.

Si acudiu a un servei d’urgències hospitalari és important portar sempre la documentació sanitària i el document acreditatiu de la vostra identitat.

El Servei d’Urgències de l’Hospital Joan XXIII atén pacients adults i pediàtrics.

L’objectiu principal del servei és proporcionar la millor assistència possible a tots els pacients que sol·licitin una atenció urgent. Per assolir aquest objectiu, l’activitat assistencial es basa en:

  • La priorització de l’atenció en funció de la gravetat i no de l’ordre d’arribada.
  • La valoració i orientació diagnòstica del pacient i l’actitud terapèutica a seguir en cada cas, segons els protocols hospitalaris.
  • La informació al pacient i als familiars referent al procés de salut actual, per part dels professionals que fan l’assistència. L’Hospital Joan XXIII compta a més amb l’equip d’Infofamilia, que són professionals que fan d’enllaç entre l’equip assistencial i el pacient ajudant en les tasques informatives no assistencials.

Segons els estàndards internacionals, es distingeixen cinc nivells de gravetat:

  • Nivell IV i V: Els pacients menys greus que poden esperar a ser atesos sense risc per a la salut es classifiquen com a nivell IV o V. Gairebé el 100% d’aquests pacients són donats d’alta després de l’atenció clínica. A més, molts d’ells podrien ser atesos en el seu centre d’Atenció Primària de referència. Per saber quin és el vostre centre més proper, truqueu al 061 CatSalut Respon.
  • Nivell III: Els pacients que requereixen una atenció urgent però no immediata corresponen al nivell III de triatge i són atesos a la zona de boxs.
  • Nivell II i I: Els nivells I i II de gravetat fan referència als pacients que necessiten una atenció immediata i són atesos a les àrees de crítics.

Durant l’estada a urgències els pacients poden estar acompanyats d’un familiar, excepte en situacions especials que seran comunicades per l’equip assistencial. En aquests casos la informació a familiars es donarà per telèfon (sempre que el pacient ho autoritzi) per part dels professionals assistencials o de l’equip d’infofamilia. Mentre s’està acompanyant a un pacient, no es podrà sortir del box ni interrompre les tasques pròpies de l’acte assistencial.