Més de 400 persones es van aplegar al passeig marítim Jaume I de Salou ahir diumenge, 12 de novembre, a la caminada en commemoració del Dia Mundial de l’ictus organitzada pel Servei de Neurologia de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i per l’Ajuntament de Salou. Entre tots els caminadors, també va participar el grup “Anem a caminar” del Centre de Salut de Salou. Tots, van realitzar un recorregut de tres kilòmetres adaptat a persones amb mobilitat reduïda, animat per la música dels timbalers del ball de Diables Maleïts i Bruixes Latemó de Salou.

Amb el lema “Caminem junts per l’ictus”, aquest esdeveniment pretenia crear consciència sobre la importància de la prevenció i l’atenció de l’ictus, una afecció que pateixen milers de persones d’arreu del món.

L’especialista del Servei de Neurologia, Dr. Xavier Ustrell, va recordar els hàbits saludables per prevenir l’ictus com “no consumir tabac, alcohol i altres tòxics, mantenir una dieta saludable i fer exercici físic per evitar el sobrepès o l’obesitat”. A més, les persones amb factors de risc “han de mantenir la hipertensió, la diabetis i el colesterol controlats” va afegir el doctor Ustrell.

L’ictus és la principal causa de discapacitat adquirida, i s’estima que una de cada sis persones patirà un ictus en algun moment de les seves vides. És la primera causa de mort en dones i la segona en homes a Espanya.