L'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona obrirà, el 28 de març, els seus Serveis i Unitats a tots aquells futurs residents que vulguin conèixer, in situ, les nostres instal·lacions, els nostres tutors i les nostres Unitats Docents.

Pensem que celebrar una Jornada de Portes Obertes és la millor manera de conèixer com és l'Hospital Joan XXIII i la Unitat Docent Multiprofessional d'Atenció Familiar i Comunitària (UDMAFiC) del Camp de Tarragona. Explicarem la cartera de serveis de l'Hospital i la UDMAFiC, realitzarem visites guiades pel centre i intentarem aclarir tots aquells dubtes que, una vegada resoltes, us puguin ajudar en la vostra elecció de plaça de Formació Sanitària Especialitzada (FSE).

 

A continuació, trobareu una sèrie de vídeos de les diferents especialitats de l'Hospital i de la Unitat Docent Multiprofessional d'Atenció Familiar i Comunitària del Camp de Tarragona, en els que residents de les diferents especialitats us explicaran el més destacat de la seva residència.

Hospital Universitari Joan XXIII

Atenció Familiar i Comunitària

Al·lergologia

Anàlisis Clíniques

Anatomia Patològica

Anestesiologia

Cir. Vascular

Aparell Digestiu

Cardiologia

Cir. General i Digestiva

Cir. Maxil·lofacial

Dermatologia

Endocrinologia i Nutrició

Farmàcia

Llevadora

Infermeria pediàtrica

Medicina Física i RHB

Medicina Intensiva

Medicina Interna

Nefrologia

Neurologia

Ginecologia i Obstetrícia

Oftalmologia

Otorinolaringologia

Pediatria

Radiodiagnòstic

Traumatologia

Urologia

Introducció

L'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII (HJ23) té una llarga trajectòria docent que es remunta a l'any 1973, en el qual es va integrar al Programa de Formació Mèdica Especialitzada del Ministeri de Sanitat i Consum. Des de llavors s'han anat acreditant noves unitats docents fins a les 24 actuals que formen uns 120 residents tutoritzats per 35 tutors.

L'HJ23 presenta una sèrie de característiques que li fan un hospital ideal per a la formació de residents, des del punt de vista assistencial és el centre de referència de nombroses especialitats i patologies, ha incorporat tecnologia d'avantguarda com la cirurgia robòtica, els tractaments endovasculares avançats, cirurgies complexes, etc. Des del punt de vista docent és la unitat docent de la regió sanitària que forma més residents, això juntament amb les activitats que organitza fan que sigui l'hospital de referència també de la Formació Sanitària Especialitzada de la regió sanitària.

La unitat docent de l'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII i la Unitat docent d'Atenció Familiar i Comunitària realitzen de manera conjunta la formació transversal dels residents en temes de bioètica, comunicació, recerca i qualitat i seguretat del pacient.

L'HJ23 ha fet una clara aposta per la innovació docent amb la incorporació de la simulació clínica i la creació d'una unitat de simulació clínica per a l'aprenentatge d'habilitats tant tècniques com no tècniques (lideraje, comunicació, treball en equip, etc.) amb la finalitat de formar equips d'alt rendiment.

L’Hospital Universitari Joan XXIII participa en la formació de postgrau mitjançant:

  • Col·laboració en diferents Màsters de l’àmbit de les Ciències de la Salut
  • Participació en programes de doctorat
  • Tesis doctorals
  • L'Hospital té 24 especialitats amb acreditació docent
  • Realització d'estades formatives

 

Altres programes de doctorat de la Universitat Rovira i Virgili


Tarragona és una ciutat petita, al costat del mar, amb gent amable i pròxima.
Amb més de 2000 anys d'història i plena de cultura i vida.