FORMACIÓ SANITÀRIA ESPECIALITZADA HJ23

Jornada de Portes Obertes el 22 de març de 2022

Més informació en aquest enllaç

Videoconferències de les especialitats hospitalàries i d’atenció primària amb els futurs residents de l’ICS Camp de Tarragona

La Unitat de Formació Sanitària Especialitzada d’Atenció Primària i de l’Hospital Joan XXIII ha programat un cicle de trobades virtuals de portes obertes dirigides a futurs i futures residents. El seu objectiu és poder mantenir les sessions informatives habituals a pesar de les limitacions de mobilitat encara vigents i poder donar a conèixer així els detalls de cadascuna de les especialitats mèdiques als possibles nous residents.

Cadascuna de les sessions de portes obertes tindrà una duració aproximada d'una hora i comptarà amb el testimoni de residents de cada unitat, els quals no només exposaran la seva experiència personal sinó que també resoldran els dubtes que puguin plantejar els assistents. Durant les videoconferències es podrà acordar una visita presencial a l'Hospital Joan XXIII amb el tutor.

Els futurs residents poden accedir a les videoconferències a través del següent enllaç.

Introducció

L'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII (HJ23) té una llarga trajectòria docent que es remunta a l'any 1973, en el qual es va integrar al Programa de Formació Mèdica Especialitzada del Ministeri de Sanitat i Consum. Des de llavors s'han anat acreditant noves unitats docents fins a les 24 actuals que formen uns 120 residents tutoritzats per 35 tutors.

L'HJ23 presenta una sèrie de característiques que li fan un hospital ideal per a la formació de residents, des del punt de vista assistencial és el centre de referència de nombroses especialitats i patologies, ha incorporat tecnologia d'avantguarda com la cirurgia robòtica, els tractaments endovasculares avançats, cirurgies complexes, etc. Des del punt de vista docent és la unitat docent de la regió sanitària que forma més residents, això juntament amb les activitats que organitza fan que sigui l'hospital de referència també de la Formació Sanitària Especialitzada de la regió sanitària.

La unitat docent de l'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII i la Unitat docent d'Atenció Familiar i Comunitària realitzen de manera conjunta la formació transversal dels residents en temes de bioètica, comunicació, recerca i qualitat i seguretat del pacient.

L'HJ23 ha fet una clara aposta per la innovació docent amb la incorporació de la simulació clínica i la creació d'una unitat de simulació clínica per a l'aprenentatge d'habilitats tant tècniques com no tècniques (lideraje, comunicació, treball en equip, etc.) amb la finalitat de formar equips d'alt rendiment.

L’Hospital Universitari Joan XXIII participa en la formació de postgrau mitjançant:

  • Col·laboració en diferents Màsters de l’àmbit de les Ciències de la Salut
  • Participació en programes de doctorat
  • Tesis doctorals
  • L'Hospital té 24 especialitats amb acreditació docent
  • Realització d'estades formatives

 

Altres programes de doctorat de la Universitat Rovira i Virgili


Tarragona és una ciutat petita, al costat del mar, amb gent amable i pròxima.
Amb més de 2000 anys d'història i plena de cultura i vida.